Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Svetzdravia_sadenie.jpg
Svet zdravia
27. októbra 2016 12:04 Zdravotnícke zariadenia od vZdravotnictve.skSITA

V Spišskej Novej Vsi zrekonštruovali vstupný areál

V spišskonovoveskej nemocnici rekonštruujú aj hlavný vestibul, pacientske izby na neurológii a sociálne zariadenia na internom oddelení. 

Nemocnica v Spišskej Novej Vsi ukončila komplexnú rekonštrukciu vstupného areálu pred hlavnou budovou monobloku. Celková hodnota investície predstavuje viac ako 60 tisíc eur.

Vďaka nej vznikla nová parková zóna, ktorá by mala plniť funkciu nemocničného námestia.

Generálnou opravou sa definitívne vyriešil problém s pôvodnou travertínovo-asfaltovou dlažbou, ktorá bola poškodená a znižovala bezpečnosť pri chôdzi, a to najmä v daždivom počasí. Nová zámková dlažba má takmer 800 metrov štvorcových, rovnako pribudli nové lavičky a nová zelená parková plocha s výmerou 250 metrov štvorcových.

O zrealizovanej rekonštrukcii informoval prostredníctvom tlačovej správy Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia.

Vzhľad okolia je dôležitý

Celková rekonštrukcia prístupových plôch sa začala ešte pred začiatkom uplynulého leta. Ako prvá bola dokončená dlažba a sadové úpravy vo vnútornom átriu. V októbri sa ukončila druhá vonkajšia etapa.

„Nemocnica má v prvom rade poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Súčasťou liečivého prostredia je však aj celkový vzhľad jej areálu. Náš areál dlhodobo trpel práve zničenou dlažbou, ktorá sťažovala pohyb pacientom a návštevníkom,“ uviedla Renáta Šuláková, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Spišská Nová Ves.

Dominantou nové priestranstva sú tri javorové stromy, ktoré vo štvrtok na mieste zasadili.

Vestibul zosvetlili

Ďalším projektom, ktorý sa zameriava na skultúrnenie nemocničných priestorov, je rekonštrukcia hlavného vestibulu.

„Po minuloročnom vybudovaní novej recepcie by sme radi v priebehu niekoľkých týždňov dokončili práve začatú rekonštrukciu priestorov hlavného vestibulu. Odstránením pôvodného tmavého dreveného obkladu a výmenou osvetlenia chceme docieliť krajší presvetlený priestor, ktorý by mal v návštevníkoch vzbudzovať oveľa lepší prvý dojem ako dnes,“ uviedla Šuláková.

V nemocnici sa podľa jej slov rovnako rekonštruujú pacientske izby na neurológii a sociálne zariadenia na internom oddelení.

Tagy

Bezplatné novinky emailom zo zdravotníctva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané články

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies

X