V ďalších štyroch vzorkách brazílskeho mäsa potvrdili výskyt salmonely

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Maso
Foto: Thinkstock

Úrad verejného zdravotníctva k 12. aprílu  vykonal spolu 4 920 kontrol v 4 671 zariadeniach spoločného stravovania, pričom v 982 zariadeniach boli zistené mäsové výrobky pôvodom z Brazílie.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) naďalej pokračuje v kontrole brazílskeho mäsa. Od 23. marca do 12. apríla vykonali pracovníci regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) spolu 4 920 kontrol v 4 671 zariadeniach spoločného stravovania, pričom v 982 zariadeniach boli zistené mäsové výrobky pôvodom z Brazílie.

Išlo najčastejšie o mrazené solené kuracie prsia bez kosti a kože, hlbokozmrazené kuracie pečene a kuracie rezne v celkovom množstve 28,2 tony. Informovalo o tom ÚVZ.

RÚVZ zatiaľ odobrali 80 vzoriek a vykonali 308 laboratórnych vyšetrení na kontrolu brazílskeho mäsa.

V kontrolách budú pokračovať

ÚVZ už na konci marca oznámil, že v troch vzorkách brazílskeho mäsa bola potvrdená salmonela typu Heidelberg, následne na jednej vzorke mäsa pôvodom z Brazílie kontrolóri potvrdili prítomnosť salmonely Minnesota.

Kontrolóri okrem toho k 12. aprílu potvrdili výskyt salmonely Heidelberg v ďalších štyroch vzorkách mäsa, ktoré pochádzali z Brazílie. Išlo o mrazené kuracie prsia solené bez kosti a kože a hlbokozmrazené kuracie pečene.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas uviedol, že mimoriadne kontroly v zariadeniach spoločného stravovania budú pokračovať aj naďalej.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR